Ο «Ενεργός Πολίτης» είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα καταγραφής και ελέγχου προβλημάτων.

Σχεδιάστηκε εξ’ αρχής και υλοποιήθηκε ολοκληρωτικά από τον Ηλία Καταπόδη. Εξελίσσεται συνεχώς, βάση των αναγκών και των προτάσεων των συμμετεχόντων.

Χρησιμοποιώντας τελευταία τεχνολογία επιτρέπει στον πολίτη να ενημερώνει άμεσα, εύκολα και με λεπτομέρεια την Δημοτική Αρχή για προβλήματα που αντιμετωπίζει καθημερινά στην περιφέρειά της.
Παράλληλα επιτρέπει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ακούει τους πολίτες, να καταγράφει τα προβλήματα του δήμου, να οργανώνει και να παρακολουθεί τις ενέργειες αποκατάστασης και να ενημερώνει για την πορεία επίλυσής τους.

Πεσμένα δένδρα, προβλήματα στον ηλεκτροφωτισμό, λακκούβες στον δρόμο, κάδοι απορριμμάτων, αδέσποτα ζώα, σκουπίδια και μπάζα, μπορούν πλέον να αναφέρονται σε πραγματικό χρόνο, με φωτογραφίες και γεωγραφική απεικόνιση στον χάρτη και αυτόματα να δρομολογούνται στα αρμόδια τμήματα χωρίς τηλέφωνα και πολύπλοκες - χρονοβόρες διαδικασίες.

Η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι ελεύθερη για όλους, δήμους και πολίτες, στα πλαίσια της ορθής και μη κερδοσκοπικής χρήσης.

Για σχόλια, προτάσεις, αναφορά προβλημάτων ή δυσλειτουργιών επικοινωνήστε  admin@energos-politis.gr

Δήμοι που επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνούν admin@energos-politis.gr